Veelgestelde vragen
Is hypnose veilig? Kan ik erin blijven?
Hypnose oftewel trance is een diepe en aangename staat van ontspanning waarbij je bewust en aanwezig bent, en je controle over jezelf blijft houden. Je brein bevindt zich dan in de theta-hersengolf waarin je van nature al twee maal per dag verkeert, namelijk wanneer je in slaapt valt of wanneer je wakker wordt. Tijdens een diepe meditatie ben je ook in deze staat van ontspanning. Het is dus volkomen veilig en je kunt er niet ongewild in blijven.
De meeste mensen voelen zich na de hypnose zeer ontspannen, helder en opgefrist.
Hoe word ik onder hypnose gebracht?
De inductie-techniek die bij QHHT® wordt toegepast is vergelijkbaar met een meditatie waarin je wordt begeleid door middel van visualisaties. In een QHHT®-sessie wordt het script gebruikt dat door Dolores Cannon, de grondlegger van QHHT®, is ontwikkeld.
Wat als ik niet onder hypnose kom?
Hypnose is een andere term voor een staat van diepe ontspanning waar iedereen van nature dagelijks al ervaring mee heeft. Tijdens de hypnose bevindt het brein zich in de theta-hersengolf. Dit ervaren we van nature dagelijks, namelijk vlak voordat we in slaap vallen, tijdens het wakker worden, en tijdens een diepe meditatie. Iedereen is dus te hypnotiseren, mits je het wilt, je erin gelooft, en je je eraan overgeeft.
Je kunt je extra voorbereiden op een QHHT® sessie door een aantal weken of dagen voor de sessie regelmatig begeleide meditatie's met visualisaties te doen.
Wat is het Hogere Zelf?
Het Hogere Zelf, je intuïtie, of het hogere bewustzijn, is dat deel van jou dat het menselijk bewustzijn overstijgt en alles weet over jouw huidige en voorgaande levens. Het is verbonden met de goddelijke bron waar we vandaan komen en heeft een onuitputtelijke bron van wijsheid tot zijn beschikking. Op deze bron tappen we in tijdens een QHHT®-sessie. Het Hogere Zelf zal echter alleen informatie met je delen die voor jou geschikt is om op dat moment te ontvangen, niet meer en niet minder. Dit geldt ook voor heling van fysieke klachten. Dit kan je alleen ontvangen als dit op dat moment voor jou de bedoeling is, je erin gelooft, en het geen levenslessen of het inlossen van karma in de weg staat.
Hoeveel sessies heb ik nodig?
Je hebt slechts één sessie nodig. Als je heel veel vragen hebt dan kan je eventueel nog een sessie doen. In een sessie kan je maximaal 15 vragen stellen. Na verloop van tijd, als er nieuwe vragen ontstaan en de voorgaande sessie is volledig geïntegreerd, dan ben je van harte welkom om weer een sessie te ondergaan.
Hoe weet ik of de QHHT® practitioner bij wie ik een sessie doe voldoende kundig en gecertificeerd is?
QHHT® practitioners dienen opgeleid te zijn bij de door Dolores Cannon opgerichte QHHT® Academy. Wanneer een Practitioner een niveau ('Level') van de opleiding heeft afgerond, krijgt hij of zij vermelding van het behaalde niveau op de officiële website van QHHT®. QHHT® practitioners kunnen maximaal 3 Levels behalen. Level 3 Practitioners doceren en coachen aan de QHHT® Academy en geven honderden sessies per jaar. Désirée Gjaltema is de enige Level 3 QHHT® Practitioner die gevestigd is in Nederland en de Benelux.
Is er een wachtlijst waar ik aan toegevoegd kan worden, zodat als er eerder een plek vrijkomt ik mijn sessie eerder kan krijgen?
Er komen regelmatig (reserve) plekken vrij op korte termijn. Als je op korte termijn beschikbaar kunt zijn dan kun je je per e-mail opgeven voor de wachtlijst (info@qhhtamsterdam.nl).
Soms komen er ook plekken vrij op de lange termijn, maar wel voor de datum van jouw initiële afspraak. Deze nieuwe plekken worden dan zichtbaar in de online kalender dus hou deze in de gaten als je jouw sessie eerder wilt laten plaatsvinden. In dat geval kun je ZELF jouw afspraak verplaatsen naar de nieuwe datum van jouw voorkeur. Dit doe je met behulp van de link in de e-mail die je vanuit het boekingssysteem Calendly direct hebt ontvangen na jouw (eerste) online boeking. De link om de datum van jouw afspraak te wijzigen vind je onderaan in die e-mail.
Als CAT-therapeut val ik onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over de klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl
Volg QHHT Amsterdam op Facebook en Instagram